Gratis verzending vanaf EUR 75,- (binnen NL) | Voor 13:00 besteld, is dezelfde dag verzonden | WebwinkelKeur gecertificeerd

Uitleg bamboeluier TotsBots

Uitleg bamboeluier van TotsBots

Wereldberoemd is de voorgevormde bamboeluier van TotsBots; de prijswinnende Bamboozle Stretch. Niet zo gek, want deze luier is echt heel betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. Een luier die ikzelf graag gebruik, vooral voor onderweg!

Bamboozle Stretch
TotsBots Bamboozle

Waarom kies je voor de bamboeluier van TotsBots?

De bamboeluier van TotsBots is erg gemakkelijk in gebruik, ze lijkt veel op de ‘normale’ wegwerpluier. Je hoeft geen hydrofiele doeken te vouwen of andere voorbereidingen te treffen om de luiers te kunnen gebruiken. Dit is vooral handig voor ouders die veel werken, waarvan de kinderen naar de opvang of naar opa en oma gaan.

Daarnaast zijn alle wasbare luiers van het Schotse bedrijf TotsBots voorzien van de Oeko-Tex 100 certificering. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen van de luiers vrijkomen. Er zijn maar weinig Europese merken die met voorgevormde luiers aan deze certificering voldoen.

Lees hier meer over het bedrijf TotsBots.

 

Hoe werkt het TotsBots luiersysteem?

Bamboozle Stretch

Super zacht en gemaakt van prachtig stretchy bamboe, waardoor de luier heerlijk zit en nog meer kan absorberen! Deze bamboeluier is vanwege zijn hoge absorptievermogen uitermate geschikt voor de nacht. Bekijk onderstaand introductiefilmpje om kennis te maken met de TotsBots Bamboozle Stretch.

 

PeeNut Pads

Met de PeeNut Pads kun je eigenlijk alle kanten op. Dit systeem bestaat uit twee inleggers die je aan elkaar kan klikken met drukknoopjes of apart kunt gebruiken. Afhankelijk van het gewenste absorptieniveau kies je op dat moment welke inleggers je in het overbroekje klikt. Peanuts!! Bekijk onderstaand introductiefilmpje om kennis te maken met de TotsBots PeeNut Pads.

Bamboozle Stretch

Bamboozle Stretch – shop hier

De koningin van het TotsBots luiersysteem is de Bamboozle Stretch. Vanwege de drukknoopjes aan de voorkant van de luier is de luier te verstellen vanaf 4 kg. tot 16 kg., wat feitelijk betekent ‘one size fits most’. Gebruik de Bamboozle Stretch in combinatie met de PeeNut Wrap (waterdicht overbroekje).

PeeNut pads

PeeNut Pads – shop hier

De inleggers van het PeeNut systeem zijn ontzettend veelzijdig. En erg handig om te gebruiken naast de Bamboozle Stretch voor bijvoorbeeld overdag als je baby wat minder plast. Met de PeeNut inlegger heeft je kindje namelijk een wat ‘dunner luierkontje’ dan bij de Bamboozle Stretch.

PeeNut Wrap – shop hier

De PeeNut Wrap gebruik je over de Bamboozle Stretch om het geheel waterdicht te maken. Dit overbroekje is gemaakt van PUL, wat bekend staat om zijn waterdichte maar toch ademende eigenschappen. De PeeNut Wrap is eveneens te verstellen aan de voorkant, waardoor ook hier geldt ‘one size fits most’.

Kaatje Katoen inlegdoekjes

Papieren inlegdoekjes – shop hier

Door middel van een papieren inlegdoekje vang je de ontlasting op en kan je dit gemakkelijk na het verschonen weggooien in het toilet (niet bij oude of smalle rioleringen) of in de container. Papieren inlegdoekjes zijn pas nodig na de borstvoedingsperiode.

Naast bovenstaande luierproducten zijn in onze webshop ook de accessoires verkrijgbaar van TotsBots, namelijk:

Verschoningsinstructie

Bamboozle Stretch

Zoals eerder gezegd lijkt de bamboeluier in zijn gebruik erg op een wegwerpluier, met uitzondering dat het geheel uit twee delen bestaat. De drukknoopjes aan voorkant hoef je maar eenmalig in te stellen voor de juiste maat. Hoe werkt het?

Bamboeluier tekening

Stap 1: Neem de Bamboozle Stretch en leg hierop een papieren inlegdoekje. Sluit de luier net zoals een wegwerpluier.

Stap 2: Neem het waterdichte overbroekje en doe deze vervolgens over de Bamboozle Stretch. Controleer daarna altijd of er nog delen van de Bamboozle Stretch bij de benen of het buikje uit het overbroekje steken. Als dit het geval is zal de luier namelijk gaan lekken.

 

PeeNut

Bij de PeeNut klik je de inlegger voor het verschonen al in de PeeNut Wrap. Daarna vergt deze verschoning slechts één handeling. Hoe werkt het?

PeeNut tekening

Stap 1: Klik de PeeNut Pads vast in de PeeNut Wrap. En leg het papieren inlegdoekje op de luier.

Stap 2: Doe de luier om net zoals een wegwerpluier. Ook hiervoor geldt controleer altijd of het absorberende deel nog buiten het overbroekje uitkomt. Als dit het geval is zal de luier gaan lekken.

Tip: zorg ervoor dat je na het verschonen het klittenband van de vieze luier goed sluit, dit doe je eenvoudig door de tabs dubbel te vouwen. Als je dit achterwege laat zal het klittenband de andere luiers en eventuele andere was gaan beschadigen. Bekijk voor een uitgebreide beschrijving over hoe je luiers het beste kunt wassen ons wasadvies.

 Hoeveel luiers heb ik nodig?

De hoeveelheid luiers die je nodig hebt hangt een beetje af van hoe vaak je van plan bent om de luiers te wassen. En ook de leeftijd van je kindje. Pasgeboren baby’s verbruiken veel meer luiers dan wat oudere kinderen. Gemiddeld genomen heb je minimaal het volgende nodig:

Bamboozle Stretch

  • 24x Bamboozle Stretch maat 2 (4 kg. – 16 kg.)
  • 6x PeeNut Wrap maat 2 (4 kg. – 16 kg.)

PeeNut

  • 20x PeeNut Pads (bestaande uit 2 inleggers per set)
  • 6x PeeNut Wrap maat 1 (2,7 kg. – 8 kg.)
  • 6x PeeNut Wrap maat 2 (4 kg. – 16 kg.)
  • 4x Bamboozle Stretch maat 2 (4 kg. – 16 kg.) voor de nachten

De pasvorm van de bamboeluier is eigenlijk geschikt voor iedere baby: lang, kort, dik of dun. Door de drukknoopjes aan de voorzijde kan je de luier gemakkelijk verstellen, hierdoor kun je meestal volstaan met één maat (maat 2) voor de gehele luierperiode. Zoals TotsBots zelf ook schrijft: One size fits most! Maar in sommige gevallen doe je er verstandig aan om toch eerst te kiezen voor een kleinere maat. Voor tweelingen, prematuur geboren baby’s en voor ouders die het onplezierig vinden dat hun kindje wat ‘meer luier’ om haar/zijn billetjes heeft adviseren we om te starten met maat 1. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de eerste periode (tot 4 kg.) te overbruggen met ecologische wegwerpluiers.

Bekijk onze handige checklisten om te beslissen hoeveel je precies nodig hebt:

 En wat is het alternatief?

De aanschaf van wasbare luiers is vaak een hele investering, maar weet dat je al gauw honderden euro’s bespaart met wasbare luiers. Mocht je toch liever voor een goedkopere optie gaan, bekijk dan eens ons Disana luiersysteem. De strikluier van Disana is een van de simpelste, goedkoopste, meest natuurlijke en ecologische wasbare luiers die er op dit moment bestaan.

Wil je meer weten over de luiers? Neem dan gerust contact met ons op. Of neem een kijkje op de site van het onafhankelijke adviesorgaan MilieuCentraal en laat je overtuigen waarom wasbare luiers echt een goede optie zijn!

 

De waardering van dewevershoek.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 11 reviews.