GRATIS VERZENDING op NL orders vanaf €75,- (standaard v.a. €4,50)GRATIS VERZENDING op BE orders vanaf €100,- (standaard €9,-)Wij verzenden dagelijks!
GRATIS VERZENDING
NL orders vanaf €75,- (standaard v.a. €4,50)
GRATIS VERZENDING
BE orders vanaf €100,- (standaard €9,-)
VERZENDTIJD
Voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!
, , ,

Lanoliseren

Wol bevat van nature wolvet (lanoline), dit is het huidvet van het schaap wat in de wol zit. Je kan je kleding verzachten, beschermen en waterafstotend maken met behulp van lanoline. Hoe gaat dat nou in zijn werk?

Voordat je start met lanoliseren moet je de wolletjes altijd eerst even wassen. Ga daarna vervolgens aan de slag met onderstaande stappen:

Stap 1: Maak een lanolinebadje:

  1. Doe een laagje heet water in de emmer, voeg daaraan toe een druppel wolwasmiddel en een schep pure lanoline;
  2. goed roeren totdat de lanoline is opgelost in het water;
  3. vervolgens aanvullen met koud water totdat het water wederom lauw is (20 – 30°C). Het mengsel mag goed vet aanvoelen.

Voor het gemak is het ook mogelijk om in plaats van zelf een lanolinebadje te maken een wolkuur te gebruiken. Je hoeft dan alleen wolkuur toe te voegen aan lauw warm water. Volg voor de juiste hoeveelheid het etiket van de wolkuur.

Stap 2: Doe de wol in het water. Bij wollen kleding mag je niet wrijven, maar bij het lanoliseren van de wolbroekjes (luiers) mag dit juist wel. Als de wolbroekjes vervilten zijn ze nog meer watervast. Zorg ervoor dat je de wolbroek binnenstebuiten in het lanolinebadje stopt.

Stap 3: Laat de lanoline enkele minuten in de wol trekken. Daarna uitknijpen en te drogen leggen. De lanoline dus niet uitspoelen. De wol hoort nu vettig aan te voelen, dit wordt in het gebruik weer minder.

Voor het eerste gebruik

Om de wolbroek in gebruik te nemen adviseren wij altijd om de wolbroek eerst te wassen en daarna driemaal te lanoliseren. Laat de lanoline enkele uren intrekken en ga vervolgens door naar de volgende ronde. Tussendoor hoeft de wolbroek dus niet te drogen. Na de derde ronde de wolbroek uitknijpen en te drogen leggen. De wolbroek is klaar voor gebruik!

#DEWEVERSHOEKCOMMUNITY
VOLG @DEWEVERSHOEK OP INSTAGRAM

De waardering van dewevershoek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 162 reviews.