GRATIS VERZENDING op NL orders vanaf €75,- (standaard v.a. €4,50)GRATIS VERZENDING op BE orders vanaf €100,- (standaard €9,-)Wij verzenden dagelijks!
GRATIS VERZENDING
NL orders vanaf €75,- (standaard v.a. €4,50)
GRATIS VERZENDING
BE orders vanaf €100,- (standaard €9,-)
VERZENDTIJD
Voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!
, , ,

Newborn wolletjes geadviseerd door Natuurlijke Kraamzorg

Er zijn online zoveel reguliere baby uitzetlijsten te vinden, maar wat nou als je natuurlijk wilt kramen? Wat zijn nu de echte musthave newborn wolletjes voor een pasgeboren baby? We hebben contact gezocht met Charlotte Goudsblom, natuurlijk kraamverzorgster aangesloten bij het Collectief Natuurlijke Kraamzorg Amsterdam, over wat zij zou adviseren om te gebruiken voor jullie pasgeboren baby. Onze complete babyuitzetlijst vind je hier.

Wat is kenmerkend voor de natuurlijke kraamzorg?

Wat is natuurlijke kraamzorg en waarom is het anders dan de reguliere kraamzorg? Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. En ik kan daar heel veel over vertellen, maar het allerbelangrijkste onderwerp, eigenlijk hetgeen waar het allemaal om draait in de natuurlijke kraamzorg is warmtezorg. Warmtezorg kun je op verschillende niveaus geven, maar als we kijken naar het fysieke deel is het eigenlijk heel voor de hand liggend; een pasgeboren baby moeten we warm houden. Niet alleen omdat het fijn is voor een kindje dat moet wennen aan deze totaal voor hen nieuwe wereld, die veel kouder is dan de buik van de moeder. Maar ook omdat warmte essentieel is voor een goede stofwisseling.

Waarom werken jullie zoveel met wol?

Om de warmtezorg op orde te houden werken we in de natuurlijke kraamzorg graag met wol, en de antroposofische mutsjes met koordjes. Wol en wol/zijde mix hebben namelijk de kwaliteit om warmte vast te houden, maar ook om warmtestuwing te voorkomen. Of een kindje goed op temperatuur is, kun je checken door even aan het nekje te voelen. Is het nekje koud dan is de warmtehuishouding dus nog niet helemaal optimaal. Door een wollen rompertje aan te doen kan je kindje zijn warmte dus veel beter bij zich houden. En verbruikt het daardoor veel minder energie om steeds weer warm te worden. Mijn ervaring is ook echt dat kindjes minder afvallen omdat ze geen energie ‘verspillen’ doordat wij ze warm houden in die wolletjes.

Voor sommige mensen is dat helemaal nieuw en even een omschakeling. Wollen kleertjes zijn namelijk duurder en moeten ook even op een wolwasje gewassen worden. Je kunt ze niet in een keer met alle katoenen kleding mee wassen. Maar je doet je kindje er zo’n groot plezier mee dat ik persoonlijk vind dat het het geld en de extra moeite meer dan waard is. Bovendien heb je helemaal niet zoveel nodig. Je wast wol namelijk alleen als het vies wordt (spuug of poep) en het droogt snel. Meestal heb je aan 3 exemplaren al genoeg.

Welke newborn wolletjes zou jij als minimale basis adviseren?

De basis van een romper, strikmutsje, sokken en een wikkeldeken is al voldoende om je kindje goed te ondersteunen. Die basis kun je gewoon aanvullen met de katoenen pakjes die je eventueel al hebt. Een aantal van mijn favorieten zijn:
Engel rompers zijn van prachtige kwaliteit, het dekentje van Disana leent zich heel goed om mee te wikkelen en de sokjes zijn volgens mij de enige sokken die ook nog goed aanblijven. Wil je nog iets extra’s dan zou je nog kunnen kijken naar een slaapzakje bijvoorbeeld die van Engel. Die koop ikzelf altijd als kraamcadeau voor mijn vriendinnen, ideaal om je kindje lekker warm te houden tijdens het voeden ‘s nachts.

Maar ook de moeders mogen we niet vergeten

Voor jou als moeder in de kraamtijd is warmte ook heel belangrijk. Ook zeker als je graag borstvoeding wilt geven (dat stroomt veel makkelijker als je het warm genoeg hebt!). Denk bijvoorbeeld aan iets aan je voeten als je uit bed gaat, een warme omslagdoek of sjaal voor tijdens het voeden en lekker warm eten en drinken zoals thee en soepen. Wist je dat je newborn wolletjes prima nog door kunt geven aan een vriendin of zus als zij zwanger is 🙂

Voluit heet ik Charlotte Helena Goudsblom en ik werk al sinds mijn 19e met moeders, vaders en pasgeboren baby’s. Na mijn opleiding deed ik bij het Geboorte Centrum Amsterdam ruime ervaring op met gezinnen uit verschillende culturen en kraamde ik regelmatig bij Expats. Sinds januari 2016 werk ik als zelfstandige kraamverzorgende en maak ik deel uit van het Collectief Natuurlijke Kraamzorg.

Mijn interesse ligt bij een zo natuurlijk mogelijke aanpak. In die eerste – belangrijke – week na de geboorte is aandacht voor hechting, tijd om te rusten, opbouw van de borstvoeding en goede verzorging, ook in de zin van gezonde voeding, essentieel.

Zie voor meer informatie www.natuurlijkekraamzorg.nl. En voor ouders die natuurlijke kraamzorg zoeken buiten de regio Amsterdam is het handig om het register van de opleiding te raadplegen op www.natuurlijkekraamzorg.eu.

Speciale actie met maar liefst 25% korting op newborn wolletjes!

Opvolgend uit het gesprek met Charlotte hebben we speciaal een fijn newborn wolletjes pakket samengesteld. Een pakket wat erg handig is voor ouders die nieuw zijn in de wereld van wollen babykleding. Met deze items zit je altijd goed! Niet alleen leuk voor nieuwkomers, maar ook voor ouders die al wollen kleertjes voor oudere kinderen gebruiken en misschien nog een tweede of derde kindje verwachten.

Het ‘Newborn wolletjes pakket’ bestaat namelijk uit de volgende producten:

  1. Engel wikkelrompertje wol/zijde (naturel) in maat 50/56; (t.w.v. €33,95)
  2. Engel strikmutsje wol/zijde (naturel) in maat 50/56; (t.w.v. €14,75)
  3. Disana wikkeldeken in kleur naar keuze; (t.w.v. €49,95)
  4. Hirsch newborn striksokjes; (t.w.v. € 11,95)

Je betaalt nu slechts € 82,95 (i.p.v. € 110,60) en ontvangt daarmee een korting van maar liefst 25% op de totale waarde van het pakket. Tip: het pakket is ook erg leuk om als kraamcadeau te vragen aan familie of vrienden.

#DEWEVERSHOEKCOMMUNITY
VOLG @DEWEVERSHOEK OP INSTAGRAM

De waardering van dewevershoek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 155 reviews.